Hanja: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: bagéan → pérangan, pérangan saka → péranganing, senadyan → sanadyan, sacara → kanthi (2)
(→‎top: éjaan, replaced: jroning → sajeroning (4))
(→‎top: éjaan, replaced: bagéan → pérangan, pérangan saka → péranganing, senadyan → sanadyan, sacara → kanthi (2))
{{koreanname|image=Hanja.png|150px|Tulisan "Hanja" sajeroning Hanja lan Hangul.| hangul=한자 | hanja=漢字 | rr=Hanja | mr=Hancha}}
'''Hanja''' (sacarakanthi [[harafiah]]: ''aksara [[dinasti Han|Han]]''), utawa ''Hanmun'' (한문; 漢文), sing kadhangkala diterjemahaké dadi '''aksara [[Tiongkok-Koréa]]''', iku sebutan marang [[aksara Cina]] (Hanzi) sajeroning [[basa Koréa]], ananging sacarakanthi spésifik ngarujuk marang aksara-aksara sing disilih déning basa Koréa lan didadèkaké bagéan sakapéranganing basa kasebut liwat ngganti [[pangucapan]].
 
Béda karo [[Kanji]] sajeroning [[basa Jepang]] sing wis ngowahi lan mrasajakaké akèh karakter (aksara), Hanja mung ora béda saka [[Hanzi]] [[Hanzi tradhisional|wangun tradhisional]] senadyansanadyan ana sapérangan saka aksara standar Hanja arupa varian Hanzi sing uga tinemu sajeroning aksara Kanji standar.
 
{{jinis aksara|state=show|state5=show}}
352.737

besutan