Pangan: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: sacara → kanthi
(éjaan, replaced: makhluk → makluk, biasané → biyasané (2), biasa → biyasa)
(→‎top: éjaan, replaced: sacara → kanthi)
[[Gambar:Foods.jpg|thumb|200px|Janganan.]]
[[Gambar:FoodMeat.jpg|thumb|200px|[[Daging]].]]
'''Pangan''' utawa '''panganan''' iku bahan, biyasané asal saka [[sato kéwan]] lan [[tetanduran]] utawa [[woh-wohan]], sing dipangan déning [[makluk urip]] kanggo mènèhi [[tenaga]] lan [[nutrisi]]. Cuwèran kanggo maksud iki kerep diarani [[ombènan]], ananging tembung 'panganan' bisa uga dianggo. Istilah iki kadhangkala dianggo kiasan, kaya "panganan kanggo pamikiran". Kacukupan pangan bisa diukur saka status gizi sacarakanthi ''[[antropometri]]''
 
Panganan siang dibutuhaké manungsa biyasané digawé liwat asil tetanèn utawa kebun sing nyakup sumber kéwan lan tanduran. Sawenèh wong nulak mangan panganan saka kéwan kaya, daging, endhog lan sakpiturutipun. Wong sing ora gelem mangan panganan saka daging lan sajinisé diarani ''vegetarian'' ya iku wong sing mung mangan janganan minangka panganan pokok.
352.737

besutan