Sulawesi Kidul-wétan: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: sacara → kanthi
(éjaan, replaced: padunung → sing ndunungi (3), ing antara → antarané)
(→‎top: éjaan, replaced: sacara → kanthi)
|}
[[File:Wakatobi_beach_2006.jpg|thumb|290px|Wakatobi - Sulawesi]]
'''Provinsi Sulawesi Kidul-wétan''' ([[basa Indonésia]]: '''Provinsi Sulawesi Tenggara'''), iku katata sajeroning 10 [[kabupatèn]] lan 2 kutha. Kutha krajané ya iku [[Kutha Kendhari]]. Provinsi '''Sulawesi Kidul-wétan''' dumunung ing di Jazirah Kidul-wétan Pulo [[Sulawesi]], sacarakanthi géografis dumunung ing pérangan kidul garis [[khatulistiwa]] antarané 02°45' - 06°15' [[Lintang Kidul]] lan 120°45' - 124°30' [[Bujur Wétan]] sarta duwé wewengkon dharatan sing jembaré 38.140 km² (3.814.000 ha) lan tlatah banyu ([[segara]]) sing jembaré 110.000 km² (11.000.000 ha).
Sulawesi Kidul-wétan wiwitané arupa salah siji kabupatèn ing Provinsi Sulawesi Kidul Kidul-wétan kanthi [[Kutha Bau-Bau]] minangka kutha krajan kabupatèn. Sulawesi Kidul-wétan dikukuhaké dadi Laladan Otonom miturut Perpu No. 2 taun 1964 Juncto UU No. 13 Tahun 1964. Wiwitané nung dumadi saka 4 (papat) [[kabupatèn]], ya iku: [[Kutha Kendhari|Kabupatèn Kendari]], [[Kabupatèn Kolaka]], [[Kabupatèn Muna]] lan [[Kabupatèn Buton]] kanthi [[Kutha Bau-Bau|Bau-bau]] minangka [[kutha krajan]] [[provinsi]]. Nanging, sabanjuré [[Kendari]] dadi kutha krajan Provinsi iki. Sawisé pamekaran, Sulawesi Kidul-wétan duwé 10 kabupatèn lan 2 kutha.
 
352.737

besutan