Sekolah menengah pertama: Béda antara owahan

10 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: diselenggarakaké → diadani
(éjaan, replaced: dasar → dhasar, Dhaptar → Pratélan (2), nduwèni → duwé, negeri → nagari (3), umumé → lumrahé)
(→‎top: éjaan, replaced: diselenggarakaké → diadani)
Pelajar SMP lumrahé umur 12-14 taun. SMP kalebu program [[wajib belajar]] pamaréntah - ya iku [[sekolah dhasar|SD]] (utawa sadrajad) 6 taun lan '''SMP''' (utawa sadrajad) 3 taun. Wiwit taun [[2005]] wis dicanangaké program wajib belajar 12 taun sing ngatutaké SMA ing sawetara laladan, contoné ing [[Kutha Yogyakarta]] lan [[Kabupatèn Bantul]].<ref name="kompas">[http://www.kompas.com/kompas-cetak/0603/11/jogja/21941.htm "Wajar 12 Tahun Diberlakukan"], ''[[KOMPAS]]'', [[11 Maret]] [[2006]]</ref>
 
SMP diselenggarakakédiadani déning pamaréntah utawa swasta. Wiwit lumakuné [[otonomi laladan]] ing taun [[2001]], pengelolaan SMP nagari ing Indonésia sing saduruné ana ing sangisoré [[Departemen Pendidikan Nasional Republik Indonesia|Departemen Pendidikan Nasional]], saiki dadi tanggung jawab [[pamaréntah laladan]] [[kabupatèn]]/[[kutha]]. Déné Departemen Pendidikan Nasional mung duwé peran minangka [[regulator]] sajeroning babagan standar nasional pendidikan. Sacara struktural, SMA nagari arupa unit pelaksana teknis [[dinas pendidikan]] kabupatèn/kutha.
 
== Rujukan ==
352.737

besutan