Buku: Béda antara owahan

10 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: perpustakaan → pabukon (2), sacara → kanthi
(→‎top: éjaan, replaced: Budha → Buda (2), ilmu → ngèlmu, industri → indhustri, mesin cithak → mesin pangecap, utuh → wutuh)
(éjaan, replaced: perpustakaan → pabukon (2), sacara → kanthi)
[[Gambar:Latin dictionary.jpg|right|thumb|200px|Buku kamus.]]
'''Buku''' ya iku bahan pustaka kang agawe saka [[kertas]] sing arupa lembaran wutuh lan sing paling utama ana ing koleksi [[perpustakaanpabukon]]. standar minimal buku ya iku paling sitik 49 halaman/kaca, ora termasuk kulit/ ''[[cover]]'' lan utawa jaket buku.<ref name="repository">[repository perguruan Tinggi]</ref>
buku iku ora arupa [[terbitan berseri]]/''[[serial publication]]'' sing terbit miturut wayah tertentu lan berkelanjutan.<ref name="arti kata">[http://www.businessdictionary.com/definition/book.html what is book] (dipunundhuh tanggal 9 juni 2012)</ref>
 
Ana sawetara sumber sing mratélakaké sajarah bab buku. Buku pisanan disebutaké lair ing [[Mesir]] taun [[2400]]-an SM sawisé wong Mesir nyiptakaké dluwang [[papirus]]. Dluwang papirus sing isi tulisan iki digulung lan gulungan kasebut minangka wangun buku sing pisanan. Ana uga sing nyritakaké buku wis ana wiwit jaman Sang Buda ing [[Kamboja]] amarga wektu iku Sang Buda nulisaké wahyuné ing [[godhong]] lan sabanjuré diwaca makaping-kaping. Ma-abad-abad sawisé iku ing [[Cina]], para cendekiawan nulisaké ngèlmu-ilmuné ing sada sing ditalèni dadi siji. Bab iki duwé prabawa marang sistem panulisan ing [[Cina]] saéngga aksara [[Cina]] ditulis sacarakanthi vertikal ya iku saka dhuwur mangisor.
 
Buku sing kagawé saka dluwang wiwit ana sawisé Cina kasil nyiptakaké
== Uga delengen ==
* [[naskah]]
* [[perpustakaanpabukon]], papan kanggo nyimpen buku
 
== Pranala njaba ==
352.737

besutan