Dolar AS: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: migunaaké → migunakaké (2), umumé → lumrahé, sacara → kanthi
c (→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku (2) using AWB)
(→‎top: éjaan, replaced: migunaaké → migunakaké (2), umumé → lumrahé, sacara → kanthi)
[[Gambar:US20-front.jpg|thumb|250px|Dhuwit kertas 20 [[dolar]] AS saka ngarep.]]
'''Dolar AS''' iku [[valuta]] resmi [[Amérika Sarékat]]. Dolar AS uga dipigunaaké sacarakanthi wiyar ing donya internasional minangka [[kurs cadangan devisa]] sanjabané AS.
 
Panerbitan dhuwit dolar AS dikontrol déning sistem perbankan ''[[Federal Reserve]]''. Simbol sing paling umum dipigunakan kanggo dolar AS ya iku [[dolar|lambang dolar]] ('''$'''). Kodhe [[ISO 4217]] kanggo dolar AS ya iku '''USD'''; dolar AS uga dirujuk minangla '''US$''' déning [[IMF|Dana Monetèr Internasional]].
 
AS iku salah sasiji saka akèh nagara kang migunaakémigunakaké valuta kanthi jeneng ''dolar''. Sapérangan nagara liyané migunaakémigunakaké dolar AS minangka valuta resminé, lan akèh liyané sing ngantuki dipigunaaké ing kapasitas legal [[de facto]]. Priksanana [[dolar]].
 
Tembung ''buck'' umumélumrahé dipigunaaké déning wong Amérika kanggo ngrujuk marang sa- dolar AS ing guneman sabendinané (informal).
 
{{Artikel Dhasar}}
348.872

besutan