Angkah Pambangunan Milénium: Béda antara owahan

éjaan, replaced: diduga → dinuga, mbangun → yasa, nduwèni → duwé (2), panyakit → lelara (2), pedunung → sing ndunungi, ningkataké → ngundhakaké, sacara → kanthi (3)
(→‎8. Ngembangaké kemitraan global kanggo pembangunan: éjaan, replaced: klebu → kalebu)
(éjaan, replaced: diduga → dinuga, mbangun → yasa, nduwèni → duwé (2), panyakit → lelara (2), pedunung → sing ndunungi, ningkataké → ngundhakaké, sacara → kanthi (3))
 
=== 1. Ngilangaké kamiskinan lan keluwèn sing nemen ===
:* Target kanggo taun 2015: Ngurangi setengah saka pedunungsing ndunungi donya sing pametuné kurang saka 1 [[dolar AS]] sedina lan ngalami [[keluwèn]].
 
=== 2. Ningkataké tataran pendhidhikan dhasar sacarakanthi universal ===
:* Target kanggo taun 2015: Mesthèkaké yèn kabèh anak lanang lan wadon ngéntukaké lan ngrampungaké tarap [[pendhidhikan dhasar]].
 
:* Target kanggo 2015: Ngurangi rong protelon rasio kepatèn ibu sajeroning prosès nglairaké
 
=== 6. Nglawan panyakitlelara HIV/AIDS, malaria, lan penyakit liyané ===
:* Target kanggo taun 2015: Ngendhegaké lan miwiti pancegahan panyebaran [[HIV]]/[[AIDS]], [[malaria]] lan panyakitlelara abot liyané.
 
=== 7. Njamin lumintuné pembangunan lingkungan ===
:* Target:
:** Ngintegrasèkaké prinsip-prinsip pembangunan sing lumintu sajeroning kawicaksanan saben nagara lan program sarta ngurangi ilangé sumber daya lingkungan
:** Ing taun 2015 diangkah bisa ngurangi setengah saka cacahing wong sing ora nduwèniduwé aksès banyu ngombé sing séhat
:** Ing taun 2020 diangkah bisa nggayuh pengembangan sing signifikan sajeroning kauripan kanggo sethithiké 100 juta manungsa sing manggon ing tlatah kumuh
 
=== 8. Ngembangaké kemitraan global kanggo pembangunan ===
:* Target:
:** Ngembangaké dedagangan kabuka lan sistem kauangan sing adhedhasar aturan, bisa didugadinuga lan ora ana diskriminasi. Klebu komitmen marang pamaréntahan sing apik, pembangungan lan pangurangan tingkat kemiskinan sacarakanthi [[nasional]] lan [[internasional]].
:** Mbiyantu kabutuhan-kabutuhan mirunggan nagara-nagara kurang berkembang, lan kabutuhan mirunggan saka nagara-nagara kapencil lan kapuloan-kapuloan cilik. Iki kalebu pambebasan-tarif lan -kuota kanggo éksporé; ningkatakéngundhakaké pambebasan utang kanggo nagara mlarat sing utangé gedhé; pambatalan utang bilateral resmi; lan nambah bantuan pembangunan resmi kanggo nagara sing nduwèniduwé komitmen kanggo ngurangi kamiskinan.
:** Sacara komprehensif ngupayakaké pasetujon ngenani masalah utang nagara-nagara berkembang.
:** Ngadhepi sacarakanthi komprehensif karo nagara berkembang kanthi masalah utang liwat tetimbangan nasional lan internasional supaya utang luwih bisa ditanggung sajeroning wektu sing dawa.
:** Ngembangaké usaha produktif sing pantes dilakoni déning kaum nom-noman
:** Kerja sama karo pihak pabrik [[obat]] supaya nyedhiakaké aksès obat wigati sing murah ing [[nagara berkembang]]
:** Kerjasama karo pihak swasta, mbangunyasa panyerapan kauntungan saka teknologi-teknologi anyar, mligi tèknologi informasi lan komunikasi.
 
== Uga delengen ==
352.737

besutan