Paramasastra Jawa: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: sacara → kanthi
(→‎Tembung kriya kahanan: éjaan, replaced: . → .)
(→‎top: éjaan, replaced: sacara → kanthi)
Tata basa Jawa akèh njupuk istilah saka basa Sangskreta. Tata basa Sangskreta iki dikodifikasi lan digurit déning [[Pāṇini]] ing abad 6 SM. Ing jaman Jawa anyar, [[Ranggawarsita]] ngripta ''[[Serat Paramasastra Jawi]]'' kang umum digunakaké nganti saiki.
 
Artikel iki mratélakaké paramasastra basa Jawa sacarakanthi cekak.
 
==Undha-usuk basa==
348.872

besutan