Wong Jawa: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
→‎Basa: éjaan, replaced: sacara → kanthi
(→‎Tokoh-tokoh Jawa: éjaan, replaced: sekaligus → sisan)
(→‎Basa: éjaan, replaced: sacara → kanthi)
 
== Basa ==
Wong Jawa sapérangan gedhé migunakaké [[basa Jawa]] kanggo wicara sadina-dina. Sajeroning sawijining polling sing dianakaké [[kalawarta Tempo]] ing wiwitan [[dasawarsa]] 1990-an, kurang luwih mung 12% wong Jawa sing migunakaké [[basa Indonésia]] kanggo sadina-dina, watara 18% migunakaké basa Jawa lan Indonésia sacarakanthi campur lan saluwihé nganggo basa Jawa.
 
Basa Jawa duwé aturan sing mbédakaké cara migunakaké tetembungan miturut tataran adhedhasar gegayutan antara pawicara lan sapa sing diajak wicara. Aturan iki kaloka minangka undha-usuk basa. Aspèk bebasan iki duwé prabawa sosial sing kuwat sajeroning budaya Jawa, lan anané kasadaran bab status sosial ing masarakat.
352.737

besutan