Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

4 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: pérangan saking → péranganing, propinsi → provinsi, sacara → kanthi
'''Kapuloan Pasifik''' gadhah kirang langkung 20.000 dugi 30.000 pulo; cacahipun ingkang leres boten dipunmangertos. Pulo-pulo punika kadhang kasebat ''[[Oseania]]'', lan sacarakanthi tradhisional dipungolongaken dados tigang golongan: (1) Melanesia, (2) Mikronesia, dan (3) Polynesia.
 
[[Melanesia]] artosipun ''kapuloan ireng'' {[[basa krama]]: kapuloan cemeng}. Pulo-pulo ingkang mlebet kategori punika inggih punika [[New Guinea]] (pulo Pasifik paling ageng ingkang kapérang dados nagari [[Papua Nugini]] lan propinsiprovinsi [[Irian Jaya]] gadhahanipun [[Indonésia]]), [[Kaledonia Baru]], [[Vanuatu]], [[Fiji]], lan [[Kapuloan Solomon]].
 
[[Mikronesia]] artosipun ''kapuloan alit''. Pulo-pulo ingkang mlebet kategori punika inggih punika [[Marianas]], [[Guam]], [[Palau]], [[Kapuloan Marshall]], [[Kiribati]], [[Nauru]], lan [[Mikronesia]].
[[Polynesia]] artosipun ''kapuloan ingkang kathah cacahipun''. Pulo-pulo ingkang mlebet kategori punika inggih punika [[Selandia Baru]], [[Kapuloan Hawaii]], [[Atol Midway]], [[Samoa]], [[Samoa Amérika]], [[Tonga]], [[Tuvalu]], [[Kapuloan Cook]], [[Polynesia Prancis]], lan [[Pulo Paskah|Pulo Easter]].
 
Wonten ugi pulo-pulo sanès ingkang panggènipun ing Samodra Pasifik, nanging pulo-pulo kasebat boten kagolong dados pérangan sakingpéranganing [[Oseania]]. Pulo-pulo kasebat inggih punika [[Kapuloan Galapagos]] gadhahanipun [[Ekuador]]; [[Kapuloan Aleutia]] ing [[Alaska]]; [[Sakhalin]] lan [[Kapuloan Kuril]] gadhahanipun [[Rusia]]; nagari pulo [[Jepang]], ingkang njangkep [[Kapuloan Ryukyu]]; [[Taiwan]]; [[Filipina]]; [[Kapuloan Laut China Kidul]]; lan kathahipun pulo ing [[Indonésia]].
 
[[Kategori:Pulo]]
348.872

besutan