Ménaka: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
→‎Menaka lan Wiswamitra: éjaan, replaced: diwenehake → diwènèhake
(éjaan, replaced: uripe → uripé, nindakake → nindakaké (2))
(→‎Menaka lan Wiswamitra: éjaan, replaced: diwenehake → diwènèhake)
Sawijining dina, dhèwèké diutus déning [[Indra]], Raja para [[Déwa (Hindhu)|Déwa]], supaya nggagalake tapa kang ditindakake déning [[Wiswamitra]]. Nanging dhèwèké dadi wedi nindakaké tugase kanthi dhewean, amarga dhèwèké ngerti yèn kutukane [[Wiswamitra]] kang lagi nesu medeni banget. Pungkasane Indra njamin yèn dhèwèké dikancani déning Déwa [[Bayu]] lan Déwa [[Kama]]. Sawisé yakin kanthi jaminan [[Indra]], Menaka numuju ing papan partapaan [[Wiswamitra]].
 
Sawisé teka ing papan patujon, Déwa [[Bayu]] nyebarake wewanginane Menaka kanggo mancing asmara [[Wiswamitra]]. Sawisé Wiswamitra melèk, Déwa [[Bayu]] nyingkap kain kang dienggo Menaka. Nalika iku, Déwa [[Kama]] manah Wiswamitra nganggo panah asmara. Pangkasane, nepsu asmara Wiswamitra thukul kanggo nyenengi Menaka. Wis pirang-pirang taun kekarone sesambungan, nanging Wiswamitra pungkasane sadar yèn Menaka mung sawijining godan kang diwenehakediwènèhake déning [[Indra]] kanggo nggoda tapane. Kanthi soroting mripat kang mancarake kamuntaban, Wiswamitra mandeng Menaka. Menaka gemetar kawedèn lan njaluk pangapura marang Wiswamitra supaya ora dikutuk, amarga dhèwèké mung nindakaké tugas.
 
[[Wiswamitra]] ora ngutuk Menaka, nanging dhèwèké kuciwa jalaran pantangan kang wis ditaati pirang-pirang dilanggar amarga njalin sesambungan karo widadari Menaka. Pungkasane Wiswamitra lunga saka Pushkara lan tumuju [[Himalaya]] saperlu nerusaké tapane. Pirang-pirang versi ngandakake yèn Wiswamitra ngutuk Menaka supaya nglalekake sekabehe sesambungane.
352.737

besutan