Toh: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: akehe → akèhé, dene → déné, lahir → lair, nduwèni → duwé (2), sawise → sawisé (4)
(→‎top: éjaan, replaced: kayata → kaya ta)
(→‎top: éjaan, replaced: akehe → akèhé, dene → déné, lahir → lair, nduwèni → duwé (2), sawise → sawisé (4))
MeshID = D009506 |
}}
'''Toh''' ya iku tandha kang ana ing kulit nalika lair utawa sawisesawisé lair.<ref name="internet 1">[Leokum, Arkadi.1984.''Apa dan Mengapa''.Jakarta:Pelita Indonesia.Hal 32]</ref> Jeneng ilmiahe ya iku ''naevus''.<ref name="internet 1"/> Para dhokter durung mangerteni kanthi temenan sebab tandha lahirlair iku, lan carane nyegah.<ref name="internet 1"/> Nanging bisa dipastekake manawa ora bener yèn toh iku disebabake déning mitos kang ditindhakake déning ibune bayi.<ref name="internet 1"/> Saben wong rata-rata nduwèniduwé toh ing awake, kaya ta ing [[sirah]].<ref name="internet 1"/> Toh mau bentuke béda-béda miturut lapisan [[kulit]] kang dienggoni.<ref name="internet 1"/> Akeh-akeheakèhé toh utawa andheng-andheng ngrembaka sadurunge utawa sawisesawisé lair, nanging uga ana kang lagi ana sawisesawisé anak umur 4-15 taun.<ref name="internet 1"/> Yèn diumbarake bisa dadi bebaya.<ref name="internet 1"/> Bebaya iku yèn dikukur bisa dadi [[kanker]] ganas.<ref name="internet 1"/> Nanging arang banget kedadeyan mau, lan wong kang nduwèniduwé andheng-andheng ora perlu kawatir.<ref name="internet 1"/>
Jinising cacat kulit bisa diarani tandha lair.<ref name="internet 1"/> Lan uga titik-titik abang ing kulit kang ana sadurunge utawa sawisesawisé lair.<ref name="internet 1"/> Kadhang-kadhang titik-titik abang mau awujud kaya denedéné wong [[arbei]] utawa [[frambos]].<ref name="internet 1"/> Titik-titik iku mau mung struktur kang bedha saka pembuluh [[getih]] lan bakal ilang.<ref name="internet 1"/>
 
Tandha lair bisa dibedakake dadi 2 ya iku:
352.737

besutan