1949: Béda antara owahan

5 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
éjaan, replaced: Desember → Dhésèmber, Mei → Mèi (2), politikus → pulitikus
(→‎Lair: éjaan, replaced: Presiden → Présidhèn)
(éjaan, replaced: Desember → Dhésèmber, Mei → Mèi (2), politikus → pulitikus)
 
* [[1 Maret]] - [[Serangan Umum 1 Maret 1949|Serangan Umum]] ngrebut bali [[Yogyakarta]]
* [[7 MeiMèi]] - Prajanjen [[Roem - Royen]] ing [[Jakarta]]
* [[7 Agustus]] - DI/TII Kartosuwiryo ing [[Jawa Barat]]
* [[23 Agustus]]-[[2 November]] - [[Konferensi Meja Bunder]] ing [[Den Haag]], [[Walanda]]
* [[27 DesemberDhésèmber]] - Ngadege [[Républik Indonésia Serikat]]
 
== Lair ==
* [[9 September]] - [[Susilo Bambang Yudhoyono]], jenderal, politikuspulitikus, [[Présidhèn Indonésia]]
 
== Seda ==
* [[7 MeiMèi]] - [[Arie Frederik Lasut]], Jogjakarta
* [[5 September]] - [[Robert Wolter Monginsidi]], Makassar
* [[30 Januari]] - [[Sam Ratulangi GSSJ]], Jakarta
348.872

besutan