Aksara Cinten: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: Korea → Koréa (4)
(→‎top: éjaan, replaced: sederhana → prasaja)
(→‎top: éjaan, replaced: Korea → Koréa (4))
[[Gambar:Hanzi (simplified).png|right|thumb|131px|汉字 (Hànzì)<br /> ing rupi ''prasaja''.<br />Wujud tradhisionalipun inggih 漢字.]]
 
'''Aksara Cinten''' (漢字) punika rupa-rupi kaserat [[basa Cinten]], kaliyan ugi, minangka langkung sakedhik; [[basa Jepang]] saha [[basa KoreaKoréa]] (namung ing [[KoreaKoréa Kidul]]). Aksara Cinten sampun ical saking [[basa Vietnam]] — ing pundi dipunenggé ngantos [[abad kaping 20]] — kaliyan ing [[KoreaKoréa Lor]], ingkang sampun kagantos [[Hangul]].
 
Aksara Cinten kasebut ''hànzì'' ing [[basa Mandharin]], ''[[kanji]]'' ing basa Jepang, ''[[hanja]]'' utawi ''hanmun'' ing basa KoreaKoréa, kaliyan ''hán tư'' (ugi kaanggé ing seratan ''[[Chu Nom|chu nom]]'') ing basa Vietnam.
 
== Kapurih ugi kersa mriksani ==
352.737

besutan