Mil: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: kilometer → kilomèter
(→‎top: dipunginakaken -> dipun-ginakaken (éjaan), replaced: dipunginakaken → dipun-ginakaken)
(→‎top: éjaan, replaced: kilometer → kilomèter)
'''Mil''' punika salah satunggalipun satuan saking pangukuran jarak. Tembung punika asalipun saking frasa [[Basa Latin|Latin]] ''mille passus'' ingkang dipun-ginakaken kanthi artosipun "sèwu langkah" (jamak: ''milia passuum''), ugi ngarujuk marang jarak ingkang saged dipuntempuh prajurit [[Romawi]] minangka nilaraken tapak suku kaping 1.000 langkah.
 
Ing tlatah [[Amérika Sarékat]] lan [[Britania Raya]] ''mil'' ngarujuk marang '''mil dharat''' 5.280 [[kaki (satuan dawa)|suku]] (1,609344 [[kilometerkilomèter|km]]).
 
[[Kategori:Satuan dawa]]
352.737

besutan