Paus Yohanes Paulus II: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: komunis → kuminis
(→‎top: éjaan, replaced: Istana → Pura)
(→‎top: éjaan, replaced: komunis → kuminis)
 
Paus Yohanes Paulus II dipunangkat ing yuswa 58 taun ing taun [[1978]]. Panjenenganipun punika Paus non-Italia sepindhah wiwit [[Paus Adrianus VI]], ingkang njawat antawis taun [[1522]]-[[1523]].
Panjenenganipun merangi [[komunismekuminisme]], [[kapitalisme]] ingkang boten kakendhalèni lan panindhesan pulitik. Panjenenganipun kanthi tegas nglawan [[aborsi]] lan mbéla pandhekatan Gréja Katulik Roma ingkang langkung tradhisional marang [[seksualitas]] [[manungsa]].
 
Panjenenganipun sampun nglampahi lawatan manca nageri langkung saking kaping 100 lan narik kawigatosan masarakat ingkang ageng. Sasanèsipun punika, wekdal tugasipun minangka Paus punika ingkang nomer tiga paling lami ing sajarah, sasampunipun [[Paus Pius IX]] lan [[Santo Petrus]]. Ing taun [[1989]], panjenenganipun dhateng ing [[Indonésia]]. Kitha-kitha ingkang dipuntedhaki inggih punika [[Jakarta]], [[Medan]] ([[Sumatra Lor|Sumatra Lèr]]), [[Yogyakarta]] ([[Jawa Tengah]] lan [[DIY]]) lan [[Dili]] ([[Timor Wétan]]). Komentaripun sasampunipun dhateng ing Indonésia inggih punika: "Mboten wonten nagari ingkang toléran kados Indonésia ing donya." [''[[sic]]'']
352.737

besutan