Basa Sundha: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: nganthi → nganti
(éjaan, replaced: bagéyan → pérangan, Dialek → Dhialèk, disebut → ingaran, utamané → mligi, Melayu → Malayu (2), dipituturaké → dicaturaké (3))
(→‎top: éjaan, replaced: nganthi → nganti)
Amarga kena pangaribawa [[budaya Jawa]], dadi ing Basa Sundha uga ana undak-usuk utawa gradasi babasan. Wiwit saka '''Basa Cohag''' atawa '''kasar pisan''' nganti '''Lemes pisan''' sing padha karo [[Krama]].
 
Dhialèk Basa Sundha uga akèh, miwiti saka dhialèk Sundha Banten, nganthinganti dhialèk Sundha ing Jawa Tengah, piwates ing Bantarkawung, Brebes lan diwatesi basa ing Kali Pemali, sing mula kecampur karo [[Basa Jawa]]. Nanging basa baku sing bisa ditampa déning sakabèhé penutur Basa Sundha sing asalé saka dhialèk kutha [[Bandung]], utawa kerep ingaran '''basa sakola''' jaman mbiyèn.
 
== Uga delengen ==
348.872

besutan