Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

4 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
éjaan, replaced: propinsi → provinsi
|}
 
'''Hong Kong''' ([[basa Mandarin|Mandarin]]: 香港 ; [[Pinyin]]: ''Xiānggǎng''; resminé '''Laladan Administratif Khusus Hong Kong''')iku '''Laladan Administratif Astamiwa''' [[Républik Rakyat China]]. Ing China ana loro Laladan Administratif Astamiwa. Sing sijiné ya iku [[Makau]]. Hong Kong diserahaké ing RRC déning Britania Raya ing tanggal [[1 Juli]] [[1997]]. Hong Kong duwé sing ndunungi 6,8 yuta jiwa.
 
Sadurungé diserahaké, Hong Kong isih ''koloni'' [[Britania Raya]]. Manut kebijakan Siji Nagara Loro Sistem gawéané [[Deng Xiaoping]], Hong Kong dadi laladan [[Otonomi Laladan|otonomi]] saka pamaréntahan RRC ing babagan [[hukum]], [[valuta]], [[béya cuké]], [[imigrasi]], aturan dalan kang tetep lumaku ing jalur kiwa. Urusan kang dadi wewenang [[Beijing]] iku pertahanan nasional lan diplomasi. Otonomi iki dilakokaké ing Hong Kong suwéné 50 taun diitung saka taun [[1997]].
|title=Population by Ethnicity, 2001 and 2006
|publisher=Census and Statistics Department, Hong Kong Government
|accessdate=4 October 2010}}</ref> Etnis Cina kang urip ing Hong Kong akèh saka kutha [[Guangzhou, Cina|Guangzhou]] lan [[Taishan, Cina|Taishan]] propinsiprovinsi Guangdong.<ref name="cicred">{{cite journal|url=http://www.cicred.org/Eng/Publications/pdf/c-c21.pdf|last=Fan Shuh Ching|title=The Population of Hong Kong|work=World Population Year|publisher=[[Cicred|Committee for International Coordination of National Research in Demography]]|year=1974|pages=18–20|accessdate=25 August 2010}}</ref>
 
Hong Kong dadi koloni karajan [[Inggris]] sabubaré [[Perang Candhu|Perang Candhu I]] ([[1839]]-[[1842]]). Wiwitané mung pulo Hong Kong, banjur diambaké tekan Ujung Kowloon nalika taun [[1860]], lan ing taun [[1898]] tekan ''New Territories''. <!--Hal itu diduduki oleh Jepang selama Perang Pasifik, setelah itu dilanjutkan kontrol Inggris sampai 1997, ketika Cina kembali kedaulatan [13]. [14] Wewengkon dianut intervensi pemerintah minimal bawah etos intervensionisme non-positif selama era kolonial. [ 15] Periode waktu sangat dipengaruhi budaya saat ini Hong Kong, seringkali digambarkan sebagai "Timur bertemu Barat", [16] dan sistem pendidikan, yang digunakan untuk longgar mengikuti sistem di Inggris [17] sampai reformasi diimplementasikan pada tahun 2009. [ 18]
* [[Kreteg Tsing Ma]]
* [[Kreteg Ting Kau]]
== Rujukan ==
{{reflist}}
{{wikivoyage|Hong Kong}}
348.872

besutan