Umbria: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: propinsi → provinsi (3)
(éjaan, replaced: Propinsi → Provinsi, padunung → sing ndunungi)
(→‎top: éjaan, replaced: propinsi → provinsi (3))
'''Umbria''' iku sawjining "regione" pagunungan ing [[Italia]] tengah, dumunung ing lembah Kali [[Tiber]]. Region iki wewatesan karo [[Toscana]] ing kulon, [[Marche]] ing wétan lan [[Latium]] ing sisih kidul. Region iki jembaré 8.456 km² kanthi populasi 834.000 (sensus [[2003]]).
 
Region iki dijenengaké saka suku [[Umbri]], kang manggon ing wewengkon iki [[abad ka-6 SM]]. Basa kang dipigunakaké ya iku [[basa Umbria]], sakulawrga karo basa [[Latin]]. Kutha krajan region iki ya iku [[Perugia]]. Region iki dibagi dadi loro propinsiprovinsi, ya iku [[propinsiprovinsi Perugia]] lan [[propinsiprovinsi Terni]].
 
== Kutha wigati ==
352.737

besutan