Linguistik: Béda antara owahan

6 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: Etimologi → Ètimologi, ilmu → ngèlmu, maneka → manéka, ngelmu → ngèlmu
(→‎top: éjaan, replaced: kayata → kaya ta)
(→‎top: éjaan, replaced: Etimologi → Ètimologi, ilmu → ngèlmu, maneka → manéka, ngelmu → ngèlmu)
'''Linguistik''' iku ngèlmu sing nyinaoni [[basa]]. Dadi '''linguistik''' uga bisa diarani "Ngèlmu basa". Sanadyan linguistik iku ngèlmu basa, ananging ngèlmu iki séjé karo yèn nyinaoni basané dhéwé. Uga bisa diomongaké yèn ngèlmu basa iku ngèlmu ''méta''. Dadi ing sadhuwuring basa dhéwé. Linguistik nyinaoni sipat-sipate basa awit saka pocapan nganti tulisan.
 
Linguistik iku duwé manekamanéka warna cabang, kaya ta:
* [[Fonetik]] lan [[Fonologi]] utawa [[widyaswara]]
* [[Morfologi]] utawa [[widyatembung]]
* [[Pragmatik]]
* [[Leksikologi]] dan [[Leksikografi]]
* [[EtimologiÈtimologi]]
* [[Onomastika]] utawa ngelmungèlmu babagan jeneng.
* [[Dialek]]tologi
* [[Sosiolinguistika]]
* [[grafologi]]
 
{{Cabang ilmungèlmu sosial}}
 
[[Kategori:Basa]]
352.737

besutan