Selat Makassar: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: ing antara → antarané
(→‎top: éjaan, replaced: klebu → kalebu)
(→‎top: éjaan, replaced: ing antara → antarané)
[[Gambar:Makassar Strait.png|right|thumb|300px|Selat Makasar]]
'''Selat Makassar''' iku [[selat]] sing dumunung ing antaraantarané pulo [[Kalimantan]] lan [[Sulawesi]] ing [[Indonésia]]. Selat iki uga ngubungaké [[Segara Sulawesi]] ing sisih lor karo [[Segara Jawa]] sing ana ing sisih kidul. Selat Makassar kalebu kategori segara jero lan minangka salah siji [[Alur Segara Kapulauan Indonésia|ALKI]].
 
Kutha plabuhan utama ing selat iki ya iku [[Balikpapan]], [[Makassar]], lan [[Kutha Palu|Palu]]. Papan iki uga dadi lokasi tibané pesawat [[Adam Air Pamaburan 574]] sing niwasaké 102 penumpang lan awak pesawat ing tanggal [[1 Januari]] [[2007]].
352.737

besutan