Holland Lor: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: propinsi → provinsi (7)
(→‎Sajarah: éjaan, replaced: amerga → amarga)
(éjaan, replaced: propinsi → provinsi (7))
|-
|}
''''Holland Lor''' utawa '''Noord-Holland''' ing [[basa Walanda]], iku propinsiprovinsi [[Walanda]]. Provinsi iki papané ana ing sisih lor-kulon Walanda. Kutha krajan Holland Lor iku [[Haarlem]]. Kutha-kutha liyané kalebu kutha krajan [[Walanda]], [[Amsterdam]], [[Hilversum]], [[Den Helder]], [[Alkmaar]], [[Zaandam]], lan [[Hoorn]].
 
== Géografi ==
Holland Lor iku awujud tanjung antara [[Segara Lor]] lan tlaga [[IJsselmeer]]. Luwih saka separo wewengkon propinsiprovinsi iki kasil segara utawa tlaga sing diasataké (diarani ''[[polder]]'') lan dhuwuré sangisoring ''lumah'' segara. [[Pulo Texel]] iku uga wewengkon wewengkon Holland Lor. Holland Lor kalebu wewengkon [[ISO]] lan duwé kode ISO 3166-2:NL-NH.
 
== Sajarah ==
Provinsi Holland Lor dibentuk ing taun 1840, nalika propinsiprovinsi Holland dipérang, diparo dadi pérangan lor lan kidul (saiki [[Holland Kidul]]). Ing taun 1940, pulo-pulo [[Vlieland]] lan [[Terschelling]] diwènèhaké propinsiprovinsi [[Friesland]]. Ing taun 1950, manten [[pulo Urk]] diwènèhaké propinsiprovinsi [[Overijssel]]. Saiki Urk dadi bagiyan propinsiprovinsi [[Flevoland]].
 
Ing jamaning Provinsi Manunggal, propinsiprovinsi Holland ditepungi minangka Provinsi Holland lan Friesland. Perkara iki isih bisa dideleng ing lambang Holland Lor, amarga lambangé iku kombinasi antara lambangé [[Holland]] lan [[Friesland]].
 
== Pranala njaba ==
352.737

besutan