Bakso: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎Kaséhatan: éjaan, replaced: ningkataké → ngundhakaké
(éjaan, replaced: Belgia → Bèlgi, Crita → Carita)
(→‎Kaséhatan: éjaan, replaced: ningkataké → ngundhakaké)
 
== Kaséhatan ==
Yèn nggawé bakso ana uga kang dicampur karo [[boraks]] utawa [[bleng]].<ref name="internet6"/> Gunané kanggo nggawé bakso luwih kenyal kaya daging lan luwih awét.<ref name="internet6">[http://www.suaramerdeka.com/harian/0709/03/ragam05.htm Boraks Ada dalam Makanan Kita, Suara Merdeka http://www.suaramerdeka.com/](dipunundhuh tanggal 9 Mèi 2011)</ref> Iki ndadèkaké bakso tau dianggep panganan kang kurang aman karo [[BPOM]].<ref name="internet6"/> BPOM ngélingaké yèn ngonsumsi jajanan kang ngandhut boraks kang akèh nganti [[5]] nganti [[10]] [[taun]] bisa ningkatakéngundhakaké resiko [[lelara]] [[kanker]] ''hati''.<ref name="internet7">[cite web|url=http://www.suaramerdeka.com/English/index.php?page=infodtl&InfoID=8&dtl=1|title=Watch Out For The Food We Consume|last=Staff writer|year=2006|publisher=Directorate of Consumer Protection, Jakarta, Indonésia|accessdate=2009-02-10 http://www.suaramerdeka.com/](dipunundhuh tanggal 9 Mèi)</ref> Mulané bakso kang didol ing pasar tradisional lan pasar swalayan diwajibké bébas boraks.<ref name="internet7"/>
 
== Gladri ==
352.737

besutan