Kaisar Tianqi: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: umure → umuré
(éjaan, replaced: anggone → anggoné, liyane → liyané, meneh → manèh, Merga → Amarga, ndadekake → ndadèkaké, nembe → nembé, sawise → sawisé, Sawise → Sawisé, suwe → suwé)
(→‎top: éjaan, replaced: umure → umuré)
[[Gambar:明熹宗.jpg|thumb|250px|Kaisar Tianqi.]]
'''Kaisar Tianqi''' ([[Hanzi]]: 天啟, {{lahirmati||23|12|1605||30|9|1627}}) ya iku kaisar ka-15 saka [[Dinasti Ming]] kang mrentah saka taun [[1620]] nganti tekan taun 1627.<ref name="tianqi"/><ref name="kaisar">[http://m-search.jp/ms/n_news.cgi?MoN=g&UoN=wapedia.mobi%2Fid%2FKaisar_Tianqi m-search.jp]</ref> Tianqi lair karo jeneng '''Zhu Youxiao''' (朱由校), ya iku anak pisanan saka [[Kaisar Taichang]].<ref name="kaisar"/> Dhèwèké dadi kaisar nalika umureumuré nembé 15 taun sawisé bapake mangkat nalika taun 1620.<ref name="kaisar"/>
== Pamrntahan ==
Tianqi ya iku kaisar kang males lan sering nglalekake tugase dadi kepala nagara.<ref name="tianqi">[http://www.tionghoa.com/2008/07/ www.tionghoa.com]</ref> Dhèwèké ya iku saijining kaisar kang ora bisa maca lan uga ora seneng sinau.<ref name="kaisar"/> Amarga ora bisa anggoné maca laporan lan dokumen kenagaraan, ditambah manèh ketidaktertarikane marang urusan nagara, kekuasaane banjur disalahgunakake déning kasim kepalane, [[Wei Zhongxian]] lan [[Selir Ke]], ibu susu kang nggedekake dhèwèké.<ref name="kaisar"/>
352.737

besutan