Barista: Béda antara owahan

43 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(→‎top: éjaan: satunggalipun, mujudaken, désa, manungsa, replaced: setunggalipun → satunggalipun)
[[Gambar:Girl_Making_Espresso.jpg|ka|jmpl|200x200px|SeorangSalah siji barista yangsaweg sedangnyambut bekerjadamel.]]
 
'''Barista''' inggih punika salah satunggalipun sebatan kagem tiyang ingkang pedamelanipun ndamel lan nyawisaken [[kopi]] kagem para pelanggan.<ref>{{cite book|title=The Merriam-Webster Dictionary|publisher=Merriam-Webster, Inc., Springfield, Massachusetts|year=2004|id=ISBN 978-0-87779-930-6}}</ref> Tembung "barista" punika asalipun saking [[basa Italia]] ingkang ngemu teges "pelados [[bar]]".
 
Awit taun [[2007]] ing [[Indonesia]] sampun dipunwontenaken "Adon-adon Barista Indonesia" (''Indonesian Barista Competition'') ingkang dipuncakakendipuntindakaken déning "Asosiasi Spesialis Kopi Indonesia" (''Specialty Coffee Association of Indonesia'').<ref>[http://www.barista-indonesia.org/2011/ Indonesian Barista Competition], ''Konsep Acara''. Diakses pada 24 April 2011.</ref> PamenangJuwara adon-adon punika nampi kalodhangan dados dutaning Indonesia wonten adon-adon ingkang sami ing tataran [[Asia]]. Salajengipun, pamenangjuwara ing [[Asia]] badhé ndhèrèk adon-adon ing tataran sadonya inggih punika "Kejuaraan Barista Dunia" (''World Barista Championship''). Gelar "Juwara Barista Sadonya" ing taun 2010 dipunrengkuhdipungayuh déning [[Michael Philips]] panyarta saking [[Amérika Sarékat]].<ref [http://worldbaristachampionship.com/ World Barista Championship], ''About WBC''. Diakses pada 24 April 2011.<ref>[http://www.sca-indo.org/ Asosiasi Kopi Spesial Indonesia]</ref><ref>[http://www.barista-indonesia.org/2011/ Kompetisi Barista Indonesia]</ref><ref>[http://www.ceritamedan.com/2014/11/Cara-Menjadi-Barista.html Cara Menjadi Barista]</ref><ref>[http://www.asiabaristachampionship.com/ Kompetisi Barista Asia]</ref><ref>[http://worldbaristachampionship.com/ Kejuaraan Barista Dunia]</ref>
 
== Ugi pirsani ==
3.583

besutan