Gènus: Béda antara owahan

43 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(→‎top: éjaan: satunggalipun, mujudaken, désa, manungsa, replaced: menungsa → manungsa (2))
'''Genus''' utawa '''margaGènus''' iku wangun panglompokan ing klasifikasi makluk uripkauripan. Anggota-anggota genusgènus duwé pepadhan [[morfologi]] lan kekerabatan sing cerak. Ing sistem [[tatajeneng biologi|tatajeneng binomial]], jeneng sawijining spesies makluk urip kapérang saka rong tembung: jeneng genusé (diwiwiti kanthi huruf kapital) lan jeneng panunjuk spesiesé. Contoné, ''Homo sapiens'', jeneng ilmiah kanggo spesies manungsa [[modhérn]], nandhakaké manawa manungsa modhérn kagolong ing genus ''Homo''.
{{klasifikasi biologi}}
'''Genus''' utawa '''marga''' iku wangun panglompokan ing klasifikasi makluk urip. Anggota-anggota genus duwé pepadhan [[morfologi]] lan kekerabatan sing cerak. Ing sistem [[tatajeneng biologi|tatajeneng binomial]], jeneng sawijining spesies makluk urip kapérang saka rong tembung: jeneng genusé (diwiwiti kanthi huruf kapital) lan jeneng panunjuk spesiesé. Contoné, ''Homo sapiens'', jeneng ilmiah kanggo spesies manungsa [[modhérn]], nandhakaké manawa manungsa modhérn kagolong ing genus ''Homo''.
 
[[Kategori:Klasifikasi ilmiah]]
63.083

besutan