Trakéa: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  4 taun kepungkur
→‎Fungsi Trakea: éjaan, replaced: gadahi → gadhah (5)
(→‎top: éjaan, replaced: ménika → punika)
(→‎Fungsi Trakea: éjaan, replaced: gadahi → gadhah (5))
Fungsi trakea inggih punika kanggé nyediaken panggènan kanggé udara ingkang dipunbeta mlebet lan udara ingkang dipunmedalaken. Dados dalan mlebet udara ing paru-paru, ngusir debu-debu alus ingkang lolos saking penyarinagn ing rongga irung.
<ref>[http://www.google.co.id/tanya/thread?tid=4093ecae207a03ea Fungsi Trakea] (dipununduh Tanggal 21 Oktober 2012)</ref>
Organ pernapasan trakea saking faring udara nglampahi laring, pangenane pita swanten, saking laring, udara mlebet trakea. Trakea dipunsebat ugi ''pipa angin'' utawi saluran udara. Trakea gadahigadhah dawa kirang langkungipun 11,5&nbsp;cm kaliyan diameter 2,4&nbsp;cm. Trakea kasusun saking sekawan lapisan, inggih punika lapisan [[mukosa]], lapisan [[submukosa]], lapisan [[balung rawan]], lan lapisan [[adventitia]]. Lapisan [[mukosa]] punika saking sel-sel epitel berlapis semu bersila ingkang ngandut sel goblet ingkang ngasilaké lendir (mucus). Silia lan lendir gadahigadhah fungsi nyaring debu utawa reget ingkang sampun mlebet. Lapisan [[submukosa]] punika saking jaringan ikat. Lapisan balung rawan punika kirang langkunge wonten 18 balung rawan kabentuk horuf C. Lapisan [[adventitia]] punika saking jaringan ikat. Dinding trakea dipunlapisi lendir ing dinding trakea. Lendir punika gadahigadhah fungsi nahan kanggé nahan benda asing ing membran sel epitel.<ref>[http://budisma.web.id/materi/sma/biologi-kelas-xi/sistem-pernapasan-pada-manusia/ Sistem Pernapasan pada Manusia] (dipununduh Tanggal 21 Oktober 2012)</ref>
trakea gadahigadhah fungsi dados saluran udara pernapasan nuju ing [[alveolus]]. Trakea punika organ tunggal ing tengah ingkang gadahigadhah dawa rata-rata ing tiyang diwasa 11&nbsp;cm.<ref>[http://carapedia.com/alat_pernafasan_info2370.html Alat Pernapasan] (dipununduh Tanggal 21 oktober 2012)</ref>
 
== Cathetan suku ==
352.737

besutan