Nusantara: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: diklaim → didhaku
(→‎top: éjaan, replaced: biasané → biyasané, modèrn → modhèren, Saliyane → Saliyané)
(éjaan, replaced: diklaim → didhaku)
'''Nagara Agung''' iku tlatah saubenging [[kutha krajan]] Karaton panggonané sang Raja maréntah. '''Mancanagara''' iku tlatah-talatah ing tanah Jawa lan saubengé sing budayané isih mèmper Nagara Agung, ing panggonané wis ing "pinggiran". Dideleng saka pojok ndeleng iki, [[Madura]] lan [[Bali]] iku tlatah "mancanagara". Saliyané iku [[Lampung]] lan uga [[Palembang]] mbok manawa isih bisa diarani "mancanagara".
 
Banjur '''Nusantara''' iku tlatah sajabané pangaribawa [[budaya]] Jawa, ananging (kadhang kala) isih diklaimdidhaku dadi laladan jajahan ning endi para paguwasane kudu mbayar [[upeti]].
 
Ing kanggonan basa modhèren, tembung "Nusantara" biyasané ngarani kapulowan [[Asia Kidul-Wétan]] utawa tlatah ing ngendi budaya lan basa [[Austronesia]] dilestarèkaké. Dideleng saka pojok deleng iki, [[Malaysia]], [[Filipina]] lan mbok manawa [[Taiwan]] uga kalebu tlatah Nusantara banjur [[Papuwa]] dudu manèh.
 
== Uga delengen ==
* [[Aksara Nusantara]]
* [[Prasasti Nusantara]]
352.737

besutan