Oséania: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: wètan → wétan
(→‎top: éjaan, replaced: nggadhahi → gadhah (2))
(→‎top: éjaan, replaced: wètan → wétan)
'''Oseania''' punika nami "[[bawana (kontinen)|bawana]]" ingkang kaginaaken kanggé golongan kepuloan ingkang wonten ing [[Samodra Pasifik]]. Oseania punika bawana kanthi wiyar dharatan paling alit lan cacahipun populasi paling alit nomer kalih sasampunipun [[Antartika]].
 
Ing artosan sempit (ingkang sepisanan kadhefinisi panjlajah saking [[Prancis]] kanthi asma [[Jules Dumont d'Urville]] ing taun [[1831]]), ingkang lumebet bawana Oseania inggih punika [[Polinesia]] (kalebet [[Niu Sélan]]), [[Melanesia]] (kalebet [[Nugini]]) lan [[Mikronesia]]. Éwadéné ing artosan wiyar, Oseania ugi ngliputi [[Australia]] lan [[Indonésia]] pérangan wètanwétan; nanging langka nglebetaken [[Jepang]] lan [[Kepuloan Aleut]] wonten ing golongan Oseania.
 
Sabagéyan ageng saking Oseania kapèrang saking nagari-nagari pulo ingkang alit. Australia punika satunggaling nagari kontinental, éwadéné Papua Nugini lan Timor Timur punika nagari ingkang gadhah watesan dharat, kalih-kalihipun kaliyan [[Indonésia]].
348.872

besutan