Bètléhem: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  2 taun kepungkur
→‎Alkitab: éjaan, replaced: wètan → wétan
(éjaan, replaced: Kerajaan → Karajan, paling gedhé → gedhé dhéwé)
(→‎Alkitab: éjaan, replaced: wètan → wétan)
== Sajarah ==
=== Alkitab ===
Kutha iki dumunung ing "laladan perbukitan" saka [[Karajan Yehuda|Yehuda]], kang wiwitané dijenengké ''[[Efrata]]'' (Purwaning Dumadi 35:16, 19; 48:7; Rut 4:11). Laladan iki uga diarani ''Betlehem Efrata'' (Mikha 5:2), ''Betlehem-Yehuda'' (1 Samuel 17:12), lan "kutha [[Daud]]" (Lukas 2:4). Kutha iki pisanan dicathet sajeroning Kitab Suci minangka panggonan [[Rahel]] séda lan disarèkaké "ing dalan", persis sa-loré kutha iku (Purwaning Dumadi 48:7). Lembah ing sisih wètanwétan ya iku panggonan kadadéan carita [[Rut]] wong [[Moab]]. Iki arupa ladang-ladang panggonan panèn gandum, lan dalan kang ditempuh nalika dhèwèké lan [[Naomi]] bali menyang kutha.
 
==== Kuthaa Daud ====
348.872

besutan