Kabupatèn Blora: Béda antara owahan

47 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
(→‎Kasenian: éjaan, replaced: pesta → pista (2))
 
* '''[[Guwa Terawang]]'''. Guwa Terawang minangka obyèk wisata alam, dumadi saka endapan watu gamping (limestone), [[Pegunungan Kendheng Utara]] sing umuré udakara 11 yuta taun. Dumunung ana ing Désa [[Kedhungwungu]], Keacamatan [[Todanan]], tlatah alas KPH Blora, kurang luwih 35 km sisih kuloné Kutho Blora. Guwa Terawang dawané kurang luwih 180 mèter lan jeroné 5-11 mèter ing ngisor lemah. Ing njeroné ana [[stalagmit]] lan [[stalagtit]] sing nyata éndah. Ing tlatah iki uga ana sawetara guwa liyané ya iku [[Guwa Kidang]], [[Guwa Suru]], [[Guwa Manuk]] lan sapunanggalané.
[[Gambar:Goa_Terawang.jpg|thumb|Goa Terawang]]
* '''[[Waduk Bentolo]]'''. Waduk Bentolo dumunung ora pati adoh saka lokasi Guwa Terawang, ya iku ing Kacamatan Todanan. Waduk Bentolo minangka sumber irigasi kanggo sawah-sawah ing tlatah saubengé. Saliyané iku Waduk Bentolo uga dadi salah sawijiné obyek wisata lan lokasi Bumi Perkemahan Pancasona.
* '''[[Waduk Tempuran]]'''. Waduk Tempuran minangka sarana irigasi, wisata alam lan sarana pembinaan ulah raga dayung. Masarakat saubengé uga nggunakaké Waduk Tempuran kanggo budidaya iwak karamba. Waduk iki dumunung kurang luwih 10 km sisih lor étane Kutha Blora.
5.490

besutan