Kabupatèn Blora: Béda antara owahan

9 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
|}
 
'''Kabupatèn Blora''' ya iku kabupatèn ing [[Jawa Tengah]], pernahé ing sisih wétan, tapel wates karo [[Jawa Wétan|Provinsi Jawa Wétan]], udakara 127 km sisih wétané [[Semarang]]. Kutha [[Blora, Blora|Blora]] iku [[kutha krajan]] kabupatèné, déné kutha-kutha liyané : [[Cepu, Cepu, Blora|Cepu]], [[Ngawén, NgawénNgawèn, Blora|NgawénNgawèn]], [[Kunduran, Kunduran, Blora|Kunduran]], [[Jepon, Jepon, Blora|Jepon]], [[Jiken, Jiken, Blora|Jiken]], [[Doplang, Jati, Blora|Doplang]], [[Randublatung, Randublatung, Blora|Randublatung]], [[Kradenan, Blora|Kradenan]] lan liya-liyané. Jembaré wewengkon Kabupatèn iki ± 1.821,40 km2 utawa 182.140 hèktar. Salah sawijining laladan ilèn [[Bengawan Solo]] sing diarani [[Bengawan Soré]], kawentar minangka laladan sing dadi lokasi perang antarané [[Arya Penangsang]] lan [[Sutawijaya]] sing dicaritaaké ana ing Legenda [[Arya Jipang]]. Liyané Legenda [[Arya Penangsang]] karo jaran [[Gagak Rimang]]é, Kabupatèn Blora uga kawentar déning anané [[ajaran Saminisme]] sing asalé saka tlatah [[Klopodhuwur, Banjareja, Blora|Klopodhuwur]] Blora. Masarakat [[Samin]] iki kerep banget didadèkaké obyèk panalitèn déning para mahasiswa utawa peneliti liyané saka [[Universitas Gadjah Mada]] lan Lembaga Pawiyatan Luhur liyané.
 
== Sajarah ==
5.490

besutan