Sunan Kalijaga: Béda antara owahan

72 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(→‎top: éjaan, replaced: nggadhahi → gadhah)
'''Sunan Kalijaga''' ingkang nalika kagungan asma timur '''R. M. Syahid''', inggih punika satunggalipun walisanga. Panjenenganipun punika putranipun [[Ki Tumenggung Wilatikta]], ingkang ing jaman semanten dados bupati [[Tuban]]. Sunan Kalijaga misuwur minangka wali ingkang gadhah jiwa pamimpin, mubaligh, pujangga, lan filosuf. Sunan Kalijaga ugi misuwur asring nganggit cariyos-cariyos lakon [[wayang]] ingkang dipunjumbuhaken kaliyan ajaran [[Islam]].sunan kalijaga satunggaling sunan ingkang misuwur sanget ing tanah jawa. sunan kalijaga minangka sunan ingkang nginakaken media dzikir kanggé merekaken dhumateng Gusti Alla SWT. werni-werni waosan dzikir sampun dipunwurukaken déning sunan kalijaga dhumateng para murid-muridtipun,lan caranipun dzikir ugi dipunwulangaken, kados ta dzikir lésan, dzikir nafas, dzikir kolbu, ngantos dzikir ruh lan sanèsipun ugi dipunwulangaken.
==Riwayat==
 
Yuswanipun Sunan Kalijaga kirang langkung ngantos 100 tahun.
==Cathetan sikil==
{{reflist}}
5.490

besutan