Ékonomi: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: dipunbagi → dipunpérang, Biasanipun → Limrahipun
(→‎top: éjaan, replaced: ilmu → ngèlmu)
(→‎top: éjaan, replaced: dipunbagi → dipunpérang, Biasanipun → Limrahipun)
 
'''Ékonomi''' saking [[basa Yunani]]: ''eko''(οίκω=griya) kaliyan ''nemo''(νέμω=dhistribusi), punika ngèlmu ingkang nyinaoni dhistribusi bahan-bahan ingkang langka. Dhistribusi punika satunggaling "masalah milih". Dados ngèlmu ékonomi punika kasaranipun "ngèlmu milih."
 
Ngèlmu ékonomi dipunrintis déning [[Adam Smith]] saking [[Skotlandhia]] ing [[abad kaping 18]]. BiasanipunLimrahipun ing jaman samangké ékonomi dipunbagidipunpérang dados tigang dhisiplin: ''[[makro ékonomi]]'', ''[[mikro ékonomi]]'' kaliyan ''[[meso ékonomi]]''.
 
{{Commons category|Economics}}
352.737

besutan