Pandhawa: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎Nakula: éjaan, replaced: bentenaken → bèntenaken
(éjaan, replaced: Kerajaan → Karajan, diwènèhi jeneng → dijenengi)
(→‎Nakula: éjaan, replaced: bentenaken → bèntenaken)
 
===Nakula===
Inggih punika putra kapapat [[Pandhu|Prabu Pandu Dewanata]] kaliyan [[Dewi Madrim]] ingkang lair sesarengan kaliyan [[Sadewa]]. Rama lan ibunipun tilar donya nalika penjenengane taksih alit. Mangka penjenengane dipunrawat déning [[Dewi Kunti]] kanthi boten mbenten-bentenakenbèntenaken. Sawisé perang [[Bharatayuda]] [[Nakula]] lan [[Sadewa]] dados raja ing [[Mandraka]] kaliyan [[Sadewa]]. Kagungan julukan Raden Pinten. [[Nakula]] prigel ing pertanian. Nalika perang [[Bharatayuda]], panjenengané ingkang saged ngluluhaken manahipun [[Prabu Salya]]. Sebab [[Prabu Salya]] taksih sederekipun [[Dewi Madrim]], lan sejatina panjenengané tansah sarujuk ing kabecikan Pandhawa. Mangka [[Prabu Salya]] maringi pirsa tumrap [[Nakula]] lan [[Sadewa]] déné ingkang saged ngalahaken panjenengané inggih punika [[Puntadewa]], sebab[[Puntadewa]] kagungan getih pethak.
 
===Sadewa===
350.349

besutan