Wos: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  2 taun kepungkur
→‎Jinis lan warna wos: éjaan, replaced: sekedhik → sakedhik
(éjaan, replaced: klompok → golongan, pérangan saking → péranganing)
(→‎Jinis lan warna wos: éjaan, replaced: sekedhik → sakedhik)
 
Warna wos ingkang bènten-bènten dipunatur kanthi [[genetik]], amargi bèdanipun gèn ingkang ngatur warna aleuron, warna endospermia, saha campuran pati ing endospermia.
* Wos ‘biyasa’ ingkang werni [[putih|pethak]] radi transparan amargi namung gadhah sekedhiksakedhik aleuron, lan kandhutan amilosa padatanipun kirang langkung 20%. Wos punika ndhominasi pasar wos.
* Wos [[abang|abrit]], amargi aleuronipun ngandhut gèn ingkang ngasilaken antosianin ingkang dados sumber werni abrit utawi ungu.
* Wos [[ireng|cemeng]], langka sanget, amargi aleuron saha endospermia ngasilaken [[antosianin]] kanthi intènsitas inggil saéngga werninipun ungu sanget nyelaki ireng.
348.872

besutan