Aqaba: Béda antara owahan

4 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: nduwèni → duwé, padunung → sing ndunungi, pesisir → pasisir
c (Bot: Panggantèn teks otomatis (-Delengen uga +Uga delengen))
(→‎top: éjaan, replaced: nduwèni → duwé, padunung → sing ndunungi, pesisir → pasisir)
 
[[Gambar:Aqaba location.png|thumb|200px|Dunung Aqaba ing Yordania]]
'''Aqaba''' ([[Basa Arab|Arab]]: العقبة‎, al-ʻAqabah) iku sawijining kutha cilik sing dumunung ing sisih kidul [[Yordania]], cedhak tapel wates karo [[Israèl]]. Kutha iki minangka [[kutha]] pesisirpasisir ing [[Yordania]]. Kutha iki minangka [[kutha krajan]] [[Governorat Aqaba]]. Kutha Aqaba nduwènising padunungndunungi cacah 70.000 jiwa (perk.2000). Kutha iki tetanggan karo kutha [[Eilat]], [[Israèl]].
 
Kutha Aqaba wiwit didunungi taun 4000 SM. Kutha iki ya iku [[kutha]] palabuhan, ngèlmiah, indhustri, budaya, lan sosial ing [[Yordania]] sisih kidul.
352.737

besutan