Samawéda: Béda antara owahan

5 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: pengetahuan → kawruh
(→‎top: éjaan, replaced: dene → déné, sanesipun → sanèsipun)
(→‎top: éjaan, replaced: pengetahuan → kawruh)
{{Hindu sastra}}
[[Gambar:Simbol Hindu.jpg|thumb|Simbol Hindhu]]
'''Samaweda''' ([[Sanskerta]]: सामवेद, sāmaveda, saking urat tembung sāman "wirama" + [[weda]] "pengetahuankawruh") inggih punika kempalan mantra-mantra ingkang dipunparingi tanda wirama. Samaweda minangka perangan saking [[Catur Weda]] ingkang dipunsebat ugi "Kidung Weda Suci". Samaweda ngemot 1875 mantram, déné 1800 mantram minangka pangulangan saking [[Rgveda]] saha 75 mantram sanèsipun panci kasusun wonten ing sastra punika.
 
[[Kategori:Hindhu]]
348.872

besutan