Hyang: Béda antara owahan

5 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
éjaan, replaced: pengetahuan → kawruh, Biasanipun → Limrahipun
(→‎Tuhan utawi Déwa?: éjaan, replaced: sacara → kanthi (2))
(éjaan, replaced: pengetahuan → kawruh, Biasanipun → Limrahipun)
Amargi konsekwénsi saking distincttif, mila piyambakipun punika unik. Namung punika satunggal-satunggalipun ingkang wonten lan boten wonten ingkang sanès. Manawi wonten langkung saking satunggal, tartamtu piyambakipun sampun boten unik malih.
 
Pancen ing gagasan Nietzsche, istilah "Tuhan" (utawi "tuhan"?) ugi ngrujuk ing samudaya ingkang dipunanggep mutlak kaleresanipun. Dados, wonten ing prakawis punika "ngèlmu pengetahuankawruh (sains)" saged ugi dipun-"Tuhan"-aken déning manungsa. Sauntara punika Nietzsche gadhah penemu boten wonten "Kaleresan Mutlak"; ingkang wonten namung "Kalepatan ingkang boten-kabantahaken". Pramila, piyambakipun martosaken, "Tuhan sampun pejah".
 
"Kalepatan ingkang boten-kabantahaken" kaliyan "Kaleresan ingkang-boten kabantahaken" botena gadhah bènten ingkang signifikan. Punapa tegesipun lepat lan leres, manawi boten kabantahaken ? Sepisan malih, kekalihipun boten kabantahaken, leres punapa boten? Sakitenipun pamikiran Nietszhe punika dipunmanfaataken kanggé nerasaken prosès pemadosan tuhan, mila tuhan punika samudaya éksistensi ingkang boten kabantahaken. Pramila éksistensi absolut, mutlak lan boten kabantahaken punika sami mawon.
Istilah umum Tuhan biyasa kaanggé dados sebutan déning panganut monotéisme. Sapérangan istilah kanggé Tuhan muncul saking bèntenipun basa lan tradhisi agami. Kekalih cabang punika ngasilaken perkembangan teges istilah “Tuhan”.
* [[Allah]] – [[Islam]]/[[Bangsa Arab|Arab]]. Ugi pirsani [[Asmaul husna]].
* Yehowa utawi [[Yahwe]] – salah satunggiling istilah ingkang kaanggé [[Alkitab]]. Istilah punika asalipun saking istilah ka-[[basa Ibrani]] YHVH (יהוה). Asma punika boten naté dipunlafalaken amargi dipunanggep sanget suci. BiasanipunLimrahipun ingkang dipunlafalaken inggih punika [[Adonai]]. Amargi huruf Ibrani [[aksara gundul|gundul]], mila cara ngucapaken YHVH ingkang leres boten dipunmangertos.
* Sang Hyang [[Tri Tunggal]] Mahasuci ingkang tegesipun inggih punika Rama, Putra, lan [[Roh Suci]], mliginipun kaanggé ing [[Greja]] [[Katulik]] lan Greja Ortodoks. Konsép punika kaanggé kawit [[Konsili]] Nicea ing taun 325 M.
 
352.737

besutan