Kerajaan Demak: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: umumipun → limrahipun
(→‎top: éjaan, replaced: Kerajaan → Karajan (6))
(→‎top: éjaan, replaced: umumipun → limrahipun)
'''Karajan Demak''' salah satunggaling [[karajan]] [[Islam]] paling ageng wonten ing pasisir lor tanah [[Jawi]]. Miturut adat Jawi, Demak saderengepun, minangka kadipaten saking karajan [[Majapahit]], saha kaserat dados punjering penyebaran Islam wonten ing tanah Jawi lan [[Indonesia]] umumipunlimrahipun.
 
Karajan Demak boten dangu lan énggal nglampahi kamunduran amargi kadadosan parebutan panguaos ing antawisipun kulawarga karajan. Wonten ing warsa 1458, panguaos Demak pindah dhateng karajan Pajang ingkang dipunadekaken déning Jaka Tingkir. Salah satunggaling tilaran sejaraj Karajan Demak inggih punika Masiid Agung Demak ingkang dipunyasa déning Walisanga.
352.737

besutan