Kedharuratan mèdhis: Béda antara owahan

6 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: panyakit → lelara (3)
(→‎top: éjaan, replaced: cepet → rikat, Senadyan → Sanadyan)
(→‎top: éjaan, replaced: panyakit → lelara (3))
[[Gambar:Ouchthathurt.jpg|right|thumb|Cidra minangka salah siji babagan sing ditangani ing kedharuratan mèdhis]]
 
'''Kedharuratan mèdhis''' iku cawang èlmu [[kedhokteran]] sing dipraktèkaké ing sawijining [[unit gawat dharurat]] [[rumah sakit]], lan ing papan liyané ing ngendi ana pitulung pisanan marang sawijining panyakitlelara diperlokaké.
 
Kedharuratan mèdhis fokus marang [[diagnosis]] lan pangobatan panyakitlelara akut lan [[cidra]] sing merlokaké tindakan rikat. Sanadyan babagan iki ora mènèhi perawatan ''jangka panjang'', dhokter-dhokter ahli bisa mi pelayanan sabanjuré marang [[pasien]] kanthi kasus-kasus tinamtu.
 
Kedharuratan mhis tuwuh saka kedhokteran umum lan nyakup cawang kedhokteran liyané, kaya èlmu [[bedhah]]. Dhokter ahli kudu nguwasani tata cara pambedhahan, resusitasi trauma, panylametan urip liwat jantung lan pernapasan lanjut. Saliyané iku, dhokter perlu uga dijangkepi karo kemampuan [[anestesi]], [[bedhah plastik]], nangani serangan jantung lan liyané sajeroning èlmu [[panyakitlelara njero]], nangani pasien ngandhut dharurat, lan nangani kasus [[mimisen]] utawa epistaksis.
 
== Pranala njaba ==
352.737

besutan