Scott Joplin: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎Warisan: éjaan, replaced: umumipun → limrahipun
(→‎Warisan: éjaan, replaced: dipuntampilaken → dipuntingalaken)
(→‎Warisan: éjaan, replaced: umumipun → limrahipun)
 
== Warisan ==
Musik Joplin tetap populer sadangunipun taun-taun salajengipun. Adaptasi [[Marvin Hamlisch]] kanggé lagu ragtime Joplin "The Entertainer" dumugi angka kaping 3 saking tangga 100 lagu paling top [[kalawarta Billboard]] taun [[1974]], lajeng tuwuh minat ingkang langkung wiyar lan jero tumrap ragtime umumipunlimrahipun lan Joplin mliginipun.<ref>http://www.carolinaclassical.com/joplin/index.html Scott Joplin: Raja Ragtime (1868-1917)</ref>
 
Ingkang ironis, minat punika tuwuh saking aransemen Hamlisch lan pertunjukan musik ragtime Joplin wonten ing filem ingkang populer lan pamenang Bebungah [[Academy Awards|Oscar]], ''[[The Sting]]'', kanthi latar belakang taun [[1930]]-an, tebih sasampunipun puncak masa ragtime.
352.737

besutan