Tony Blair: Béda antara owahan

24 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: jabatan → kalungguhan (6), mulai → wiwit
(éjaan, replaced: tasih → taksih, tahun → taun (4), Mei → Mèi (4))
(éjaan, replaced: jabatan → kalungguhan (6), mulai → wiwit)
}}
 
'''Anthony Charles Lynton Blair''' ({{lahirmati|[[Edinburgh]], [[Sekotlan]]|6|5|1953}}) utawi dipuntepangi kanthi asma '''Tony Blair''' punika satunggiling mantan [[Perdhana Mentri Britania Raya|Perdhana Mentri]] [[Britania Raya]] (wekdal jabatankalungguhan antawis [[2 Mèi]] [[1997]] dumugi [[27 Juni]] [[2007]]), ''First Lord of the Treasury'', [[Mentri Pelayanan Sipil|Mentri Pelayanan Sipil Britania Raya]], lan [[Anggota Parlemèn|Anggota Parlemèn Britania Raya]] kanggé laladan pamilihan [[Sedgefield (Konstituen Parlemèn Inggris)|Sedgefield]] ing ''North East England''. Panjenenganipun ugi kagungan peran minangka pamimpin [[Parté Buruh (Britania Raya)|Parté Buruh]] wiwit sédanipun [[John Smith]] taun [[1994]] dumugi taun [[2007]].
 
Tigang taun salajengipun, panjenenganipun mbekta Parté Buruh dhumateng tampuk pimpinan sasampunipun 18 taun pamaréntahan dipunkuwaosi déning [[Parté Konservatif (Britania Raya)|Parté Konservatif]]. Blair punika mantan Perdhana Mentri saking Parté Buruh kanthi wekdal mengku jabatankalungguhan paling dangu, lan satunggal-satunggalipun tiyang ingkang sampun mimpin parté kasebat nglampahi tigang urutan pamilihan umum.
 
Parténipun sampun menangaken swanten mayoritas salebeting Pamilihan Umum 2005 Britania Raya tanggal [[5 Mèi]] [[2005]].
* [http://www.number-10.gov.uk/output/Page1.asp Situs resmi]
 
{{kotak mulaiwiwit}}
{{kotak suksesi|jabatankalungguhan=Anggota Parlemèn [[Sedgefield]]|taun=1983–|pendahulu=boten wonten|pengganti=''taksih njabat''}}
{{kotak suksesi|jabatankalungguhan= Pamimpin [[Oposisi]]|taun=[[1994]]–[[1997]]|pendahulu=[[John Smith]]|pengganti=[[John Major]]}}
{{kotak suksesi|jabatankalungguhan= Pamimpin [[Parté Buruh (Karajan Manunggal)]]|taun=[[1994]]–2007|pendahulu=[[John Smith]]|pengganti=[[Gordon Brown]]}}
{{kotak suksesi|jabatankalungguhan=[[Perdhana Mentri Karajan Manunggal]]|taun=1997–[[27 Juni]] [[2007]]|pendahulu=[[John Major]]|pengganti=[[Gordon Brown]]}}
{{kotak selesai}}
 
352.737

besutan