Astronomi: Béda antara owahan

7 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
éjaan, replaced: antarane → antarané, ilmu → ngèlmu, utowo → utawa, elmu → ngèlmu, removed: == Prakata ==
(→‎Uga delengen: replaced: Uga Pirsani → Uga delengen)
(éjaan, replaced: antarane → antarané, ilmu → ngèlmu, utowo → utawa, elmu → ngèlmu, removed: == Prakata ==)
== Prakata ==
'''Astronomi''' (saking [[basa Yunani]]: αστρονομία = άστρον + νόμος, ''astronomia = astron + nomos'', "hukum lintang") punika, ngèlmunipun sadaya badan-badan ingkang wonten [[langit]] utawi akasa. Ngèlmu punika sampun kina sanget, tiyang-tiyang Yunani kina sampun katarik. Ngèlmu punika wiyar sanget.
 
 
== Perangkat ==
Perangkat utama elmungèlmu astronomi iku antaraneantarané:
* [[Teleskop]]
* [[Observatorium]]
* [[Planet]]
* [[Tata surya]]
* [[Galaksi]] utowoutawa gugusan Lintang
 
== Pranala njaba ==
* [http://www.dhani.singcat.com/astro/dict.php Kamus Istilah Astronomi]
 
{{cabang ilmungèlmu alam}}
{{Alam}}
 
352.737

besutan