Perang ing Kurukshetra: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: gugur → palastra
(éjaan, replaced: . → ., panyebab → jalaran)
(→‎top: éjaan, replaced: gugur → palastra)
Paprangan iku ora dingertèni kapan kadadéané, mula kadang-kadang diarani kadadéan ana ing jaman Mitologi. Paninggalan-paninggalan ing [[Kurusetra]] (kaya ta bètèng) kira-kira dai bukti arkeologine. Miturut kitab ''[[Bhagawadgita]]'', perang ing Kurukshetra kadadéan 3000 taun sadurungé Masèhi (5000 taun kapungkur) lan iku dadi referènsi sing misuwur.<ref name="Bhagawad Gita">Kitab ''[[Bhagawadgita]]'' menurut aslinya déning Om Visnupada A.C.B. Swami Prabhupada.</ref>
 
Sanajan paperangan iki mung paprangan antarané rong kulawarga sak [[wangsa]], nanging uga mélokaké pirang-pirang krajan ing [[India]]. Paprangan iku kadadéan 18 dina, lan yutanan wadya saka rong pihak akèh sing gugurpalastra. Paprangan kasebut nyebabaké akèh wanita sing dadi randha lan bocah-bocah sing dadi yatim. Paprangan iki uga ndadèkaké krisis ing India lan uga dadi gerbang nuju jaman [[Kaliyuga]].<!-- ENGLISH WIKIPEDIA -->
 
== Anané Paprangan Kurukshetra ==
352.737

besutan