Kasti: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
éjaan
(→‎Tatacara: éjaan, replaced: klompok → golongan (4))
(éjaan)
Mèh padha karo bisbol utawa sofbol]] dolanan kasti dumadi saka rong golongan. Klompok sing siji namplèk terus mlayu ngubengi lapangan lan bisa terus mlebu "omah" (kaya ''homerun''). Klompok sijiné njaga lan nyegat playuné golongan mungsuhé. Bédané karo ''baseball'' ya iku yèn ing ''baseball'' mungsuhé mung dicegat terus ditèmpèli bal, nanging sajeroning kasti pamain jaga olèh mbalang (ngempuk) mungsuhé saka kadohan. Yèn ana pamain sing namplèk banjur mlayu utawa pamain liya sing mlayu saka hong siji menyang hong liyané kena empuk, klompoké banjur ganti golongan jaga, lan golongan sing jaga ganti mlebu omah lan namplèk bal mbaka siji. Saben pamain sing bisa mlebu omah antuk biji siji, mangkono saterusé sing antuk biji paling akèh ing pungkasan dolanan menang.
 
== Uga delengen ==
* [[Benthik]]
* [[Umbul]]
* [[Bisbol]]
 
== Pranala njaba ==
 
[[Kategori:Dolanan]]
352.737

besutan