E=mc²: Béda antara owahan

5 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎Sajarah lan konsekuensiné: éjaan, replaced: ditemukaké → tinemu
(→‎top: éjaan, replaced: nilai → aji, sacara → kanthi)
(→‎Sajarah lan konsekuensiné: éjaan, replaced: ditemukaké → tinemu)
:<math>\mathrm{Energi} = \mathrm{Massa}\,\times\,(\mathrm{laju\ cahaya\ dalam\ vakum})^2</math>
 
Miturut pepadhanan iki, gunggungé [[maksimum ènergi]] kang "bakal ditemukakétinemu" saka obyek kanggo nglakoni [[makarya aktif]] ya iku massa obyek dikali kuadrat saka laju cahya.
 
Rumus iki uga minangka ngukur gedhené ènergi kang dikasilaké ning [[reaksi nuklir]]. Owah-owahan massa [[isotop]] sadurungé lan sawisé reaksi nuklir diitung. Gunggungé massa kang ilang sawisé reaksi nuklir (''Δm'') dipingaké karo kuadrat kecepatan cahya, kasilé padha karo [[ènergi]] kang diuculaké nalika reaksi nuklir kasebut.
348.872

besutan