Sistem koordhinat géyografis: Béda antara owahan

→‎top: éjaan, replaced: digunakaké kanggo → kanggo, geografi → géografi, sisi → sisih (3), garis bujur → garis ujur (2)
(→‎top: éjaan, replaced: isa → bisa, sementara → sawetara, salahsiji → salah siji)
(→‎top: éjaan, replaced: digunakaké kanggo → kanggo, geografi → géografi, sisi → sisih (3), garis bujur → garis ujur (2))
[[Gambar:WorldMapLongLat-eq-circles-tropics-non.png|thumb|450px|Peta [[Bumi]] sing nggambarake garis-garis lintang (horizontal) lan garis bujurujur (vertikal)]]
 
'''Sistem koordinat geografigéografi''' digunakaké kanggo nggambaraké titik posisi ing pasuryaning Bumi kang sarujuk karo koordinat [[garis lintang]] lan [[garis bujurujur]].
 
[[Garis lintang]] ya iku garis vèrtikal sing nanda'ake sudut antara salah siji titik karo garis [[katulistiwa]]. Titik ing sisih [[lor]] garis katulistiwa iku diarani [[Lintang lor]], titik ing sisisisih [[kidul]] katulistiwa iku diarani [[Lintang kidul]].
 
Garis bujur utawa sing horizontal iku nanda'ake sudut antara salah siji titik karo titik nol ing Bumi. Titik nol iku ing [[Greenwich]], [[London]] [[Britania Raya]] sing dianggep titik bujur 0 utawa 360° sing wis dadi aturan internasional. Titik ing sisisisih [[kulon]] bujur 0° diarani [[Bujur kulon]] sawetara titik ing sisisisih wétan 0° diarani [[Bujur wétan]].
 
Kabèh titik-tititk lokasi ing Bumi iku bisa digambaraké nganggo gabungan sistem pangukuran lintang lan bujur.
352.737

besutan