Cello: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: mirip → mirib
(éjaan, replaced: Tuladhane → Tuladhané, umume → racaké)
(→‎top: éjaan, replaced: mirip → mirib)
}}
'''Cello''' utawa kang duwé jeneng dawa '''Violoncello''' iku salah siji piranti [[musik]] kang anggoné nganggo kanthi cara digesek. Piranti iki kagolong piranti musik kulawarga [[piyul]]. Wong kang nggunakake cello diarani ''cellis''. Cello iku piranti musik kang misuwur ing minangka piranti musik tunggal, musik kamar, lan dadi pondasi suwara [[orkestra]] moderen.
Nama cello adalah singkatan dari kata dalam basa Italia violoncello, yang berarti "violone kecil". Violone adalah sebuah instrumen yang kuno, sebuah viol besar, yang miripmirib dengan bass modern.
 
Cello asring dikaitke karo [[musik]] klasik [[Éropah]]. Piranti iki dadi péranganing orkestra dan menehi suwara kbas ing ''kuwartet'' gesek, lan dadi péranganing kelompok musik kamar. Piranti musik iki kurang pas ing musik pop, nanging asring ana ing rekaman pop, lan rock.
352.737

besutan