Strasbourg: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
éjaan, replaced: Nobèl → Nobel, gugur → palastra
(→‎Toponymy (Ilmu nama Papan): éjaan, replaced: perbatasan → wates)
(éjaan, replaced: Nobèl → Nobel, gugur → palastra)
Kawontenan sapérangan lembaga nasional misuwur, kados ta [[Teater Nasional Strasbourg|Teater Nasional]], kaliyan [[Kapustakan Nasional lan Universitas (Strasbourg)|Kapustakan Nasional lan Universitas]] lan [[National Rhine Opera]] ndadosaken kutha punika minangka punjer budaya ingkang wigati.
 
Strasbourg ugi minangka kutha pelajar ingkang ageng, [[Universitas Strasbourg|Universitas]], sekolah ageng ([[Cuej]], [[École nationale d'administration (France)|ENA]], [[Sciences Po Strasbourg]], [[INSA de Strasbourg]], [[International Space University]], [[ESBS]], [[ECAM]] Strasbourg Europe, [[ENGEES]], [[EOST]], [[École européenne de chimie, polymères et matériaux|ECPM]], [[Télécom Physique Strasbourg]], [[ENSIIE]] lsp.) wujud sawijining universitas utama ingkang kagungan taraf tingkat internasional. 20% mahasiswa asing ingkang asalipun langkung saking satunggal atus nagara.<ref name="Chiffres-clés des universités d'Alsace 2007-2008">[http://www.unistra.fr/uploads/media/chiffres2007-08.pdf Les chiffres-clés des universités d'Alsace 2007-2008]{{pdf}}, sur le site de l'[[Université de Strasbourg]]. Kaundhuh tanggal 8 April 2013.</ref> Universitas majang 18 [[Pamenang NobèlNobel]] ing tembok, inggih punika panampa méka tènder kanggé invèstasi mangsa ngajeng, ingkang ndadosaken universitas punika minangka universitas unggulan wonten ing bab pendidikan tinggi lan panalitèn ing donya.<ref>[http://www.unistra.fr/index.php?id=57 Une identité forte], sur le site de l'[[Université de Strasbourg]]. Kaundhuh tanggal 8 April 2013.</ref>{{,}}<ref>[http://www.unistra.fr/index.php?id=8501 Investissements d'avenir], sur le site de l'[[Université de Strasbourg]]. Kaundhuh tanggal 8 April 2013.</ref>.
 
== Toponymy (Ilmu nama Papan) ==
 
=== Kegiyatan ===
* Festival musik internasional inggih ngèngingi festival musik klasik kontèmporer ing musim gugurpalastra
* [[Strasbourg Music Festival|Festival international de Strasbourg]] (ingkang dipunadani ing taun [[1932]]), ingkang punika minangka satunggaling festival musik lan ''jazz'' ing musim panas.
* [[Festival des Artefacts]], kalebet festival musik sanès klasik kontemporer
348.872

besutan